| ชื่อโครงการวิจัย/ชื่อเรื่อง | Retrogradation and Digestibility of Rice Starch Gels with Different Degree of Gelatinization, Storage Condition and Storage Time. |
|---|---|
| ชื่อนักวิจัย/ชื่อผู้แต่ง | Naree Denchai |
| เจ้าของผลงานร่วม | Jenshinn Lin, Prisana Suwannaporn, Tzou-Chi Huang, Siriwat Soontaranon and Worawikunya Kiatponglarp |
| คำสำคัญ | retrogradation, resistant starch, rice starch, gelatinization |
| หน่วยงาน | Kasetsart University |
| ปีที่เผยแพร่ | 2561 |
| คำอธิบาย | This study tried to investigate concurrent effects of degree of gelatinization, storage condition and storage time on the retrogradation and digestibility of high amylose rice starch gel (20%). High amylose rice starch was gelatinized using different temperatures (77, 81, 95 and 121°C) and stored under iso-thermal (4°C) and temperature-cycle (4/25°C) for 2, 4, 6, 8, 10 days. |
| สาขาการวิจัย |
|