ชื่อโครงการวิจัย/ชื่อเรื่อง Antimicrobial activities of Lactobacillus plantarum LAB279 isolated from Thai fermented foods against foodborne pathogens
ชื่อนักวิจัย/ชื่อผู้แต่ง Thitiporn Janyaphisan
เจ้าของผลงานร่วม Dr. Jomkhwan Meerak
คำสำคัญ antimicrobial activity;bacteriocins;foodborne pathogen;lactic acid bacteria
หน่วยงาน มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
ปีที่เผยแพร่ 2562
คำอธิบาย Antimicrobial compounds from Lactobacillus plantarum LAB279 has the highest growth inhibition with broad spectrum to both Gram positive and negative bacteria, stability of this bacteriocin was determined and showed the anti-bacterial activity at thempH ranking from 2 to 6 and heat tolerance up to 100oC. These referred that the proteins were acid and heat tolerated.
สาขาการวิจัย
  • เกษตรศาสตร์

ภาพที่เกี่ยวข้อง

เรื่องที่เกี่ยวข้อง